Solgt til ny prisrekord: Totalrenoverte blokkleilighet fra 1971

- Jeg er superfornøyd, sier Jone Arnesen. Etter et halvt år med oppussing, ble leiligheten på Rosenli i Stavanger solgt til ny prisrekord i borettslaget som hadde stått siden 2012.

Tekst: Øivind Skorve.

- Da vi var på visning var det som å gå inn i en tidsmaskin. Leiligheten, som kun hadde hatt en eier, var stort sett uforandret fra den var ny i 1971. Det var original tapet på veggene og vegg til vegg teppe på gulvene, akkurat som det skulle være på begynnelsen av 70-tallet, sier Jone.

Potensialet og beliggenheten var det derimot ingenting å si på, for ikke å si utsikten.

- Vi var jo på jakt etter et oppussingsobjekt, og jeg skjønte raskt at vi kunne forvandle dette til en topp moderne leilighet. Utsikten fra balkongen i tiende etasje er storslått, planløsningen var i utgangspunktet god, men hadde potensiale til å bli unik, og samtidig er beliggenheten på Rosenli populær blant unge boligkjøpere.

Slik selger du bolig med Samsolgt

Les mer

Slik så stuen og soverom ut før totalrenoveringen.

Valgte å totalrenovere

Selv om leiligheten var i forholdsvis god stand alderen tatt i betraktning, var Jone og samboeren fast bestemt på å rive alt og bygge opp fra bunnen av.

- Vi overtok leiligheten i begynnelsen av november i fjor, og innen jul var alt revet og det var kun et skall med betongvegger og vinduer igjen. Da var det bare å sette i gang med oppussingen.

De hyret inn håndverkere til de oppgavene som krever fagfolk. Resten av oppussingsjobben tok Jone og hans far, som er pensjonist og medeier, seg av.

- Vi bestemte oss tidlig for å utvide badet og endre kjøkkenløsningen. Det innebar å lage en buet vegg i gangen med vertikale spiler og skyvedører. Det ble kjempefint og helt ulikt hva du finner i en standard leilighet. Jeg tror løsningene vi har valgt og det faktum at leiligheten fremstår som helt ny var avgjørende for interessen og prisen vi oppnådde, sier Jone.

Det blir mye støv under en totalrenovering. Beskyttelse er viktig.

Ny prisrekord

Prisrekorden i blokka var fra 2012, som var toppåret i boligmarkedet i Stavanger, og ikke før i 2021 ble den altså slått.

- Jeg hadde en del diskusjoner med Samsolgt-megleren min Øyvind om hva slags pris vi skulle gå ut med. Til slutt endte vi på 2,7 mill som var det samme som den tidligere rekorden. Det var ambisiøst, men samtidig hadde jeg troen på at det skulle gå bra, og til slutt endte summen på 2,8 som jeg er veldig godt fornøyd med, sier Jone.

Leiligheten ble for øvrig kjøpt for 1 875 000,-, nesten en million under salgssummen.

Megler Øyvind Ådneram er imponert over oppussingsjobben, men innrømmer at han i utgangspunktet ikke hadde forventet ny prisrekord i borettslaget.

- Leiligheten er utrolig flott og fremstår som helt ny med flere flotte detaljer og løsninger. Vi ser at interessen blant kjøperne øker når man kommer til «dekket bord», som her. Likevel var ny prisrekord mer enn hva jeg forventet, men det er jo kjempegøy, sier han.

Slik så gangen ut tidligere.

Lekre detaljer i den nye gangen.

Stor fordel å holde visningen selv

Til salgsjobben valgte Jone å bruke den digitale meglertjenesten Samsolgt by DNB Eiendom fremfor en tradisjonell meglertjeneste.

- Jeg var på en visning på en Samsolgt-bolig hvor eieren selv holdt visningen, og syntes det var en veldig positiv opplevelse. Personlig mener jeg at ingen har bedre forutsetninger til å holde visningen enn den som eier og har bodd i boligen. Det er jo de som kjenner boligen og tilbudene i nærområdet aller best og er best egnet til å svare på spørsmål fra interessentene. Det var en viktig årsak til at vi valgte å bruke Samsolgt.

Når du selger bolig med Samsolgt holder du altså visningen selv, men samtidig har du en proff megler som tar seg av markedsføring og holder i budrunden og oppgjør.

- Samarbeidet med megler fungerte veldig bra, og den digitale løsningen hvor du fyller informasjon om boligen og bestiller takstmann og fotograf var veldig enkel å bruke. Selv min far som ikke er spesielt digital av seg signerte enkelt dokumenter digitalt med Bank-ID, sier Jone.

Vil du bruke Samsolgt igjen og anbefale tjenesten til andre?

- Ja, absolutt. Det fungerer kjempebra. Vi er i gang med et nytt oppussingsprosjekt som er ferdig om noen måneder, og da vil Samsolgt være et naturlig valg for oss.

Soverom før totalrenovering.

Det nye soverommet med utsikt.

Slik så kjøkkenet ut før.

Helt ny stilren kjøkkenløsning.

Vil du bli kontaktet av en megler?

Eiendomsmegling til fast lav pris, ingen provisjon

Med Samsolgt betaler du én fast pris. Alle utgifter knyttet til salget er inkludert – også boligtakst, samt gebyrer som eierskifte og oppgjør.

Dette koster det