Bente ble den første til å selge enebolig med Samsolgt

Planen var å bruke en vanlig eiendomsmegler. I stedet ble Bente Dobbertin den første til å selge enebolig med Samsolgt by DNB Eiendom – til 350 000 kr over takst.

En ny måte å selge bolig på

For oss var timingen perfekt siden vi hadde bestemt oss for å selge eneboligen i Asker etter sommeren, sier Bente.

Hun forteller at det var tilfeldig at meglervalget falt på Samsolgt.
- I utgangspunktet tenkte jeg å bruke en megler fra DNB Eiendom som jeg kjente fra tidligere, men da jeg ringte Christian rett før sommerferien, hadde han byttet jobb og begynt som megler i Samsolgt.

Hun hadde faktisk ikke hørt om Samsolgt tidligere, men Christian forklarte utførlig om konseptet og hvordan selger og megler samarbeider om salget.

Nysgjerrig på prisutviklingen i ditt nabolag? Snakk med en av våre meglere.

“Samsolgt virket veldig interessant og mye billigere enn vanlig megling, og etter noen dagers betenkningstid bestemte jeg meg for å prøve” - Bente

- Det er et oppussingsobjekt, men samtidig er boligen og tomten veldig fin med stort potensial. Siden jeg kjente eiendommen godt fra tidligere, følte jeg meg veldig komfortabel med å holde visningen selv, som er en del av Samsolgt-konseptet.

Etter en aktiv budrunde ble eneboligen solgt 350 000 kroner over prisantydning dagen etter visning, noe Bente naturligvis var veldig godt fornøyd med.


Ble imponert av teknologien

Den ferske boligselgeren forteller at hun ble imponert av hvor enkelt det er å bruke den digitale portalen.
- Alt er veldig brukervennlig og logisk bygget opp. Bruker du smarttelefon eller PC til daglig, er det null problem å gjøre oppgavene dine i portalen. Men sett av litt tid, noen av dokumentene tar litt lengre tid å fylle ut enn andre.
Bente trekker fram funksjonen for å bestille fotograf som hun likte spesielt godt.

- I portalen får du opp flere fotografer du kan velge mellom, og du kan se portofolio med bilder fra tidligere jobber. Så er det bare å booke tidspunkt med den du ønsker å bruke. Når bildene er klare, får du et varsel på sms og du kan klikke deg videre rett til portalen å se på dem eller vente til du kommer hjem. Du kan også chatte med fotografen i portalen og gi tilbakemelding.

Du gjør litt, megler ordner resten

Når du selger bolig med Samsolgt gjør du litt mer av jobben selv. Men hva innebærer det egentlig i praksis? Du må blant annet bestille fotograf og takstmann, godkjenne tilstandsrapport og salgsoppgave, og i tillegg fylle ut en del dokumenter med informasjon om boligen. Megler holder i budrunden, følger opp alle interessenter og er ansvarlig for oppgjøret.

Det som er så bra med Samsolgt er at alt gjøres på ett sted – i den digitale portalen, sier Bente. Her har du full oversikt over alle oppgaver du har gjort – og oppgaver som venter - og du kan gjøre oppgavene akkurat når det passer deg. Du vet til enhver tid hvor du befinner deg i prosessen fram til visning.

- Det er også veldig deilig å slippe en «evig» strøm av e-poster og dokumenter. All kommunikasjon skjer i portalen via sms eller over telefon ved behov. Siden du signerer alle dokumenter digitalt med Bank-ID, slipper du også å sette av tid til fysiske møter med megler, både ved signering av oppdrag og underveis i prosessen.

Samtidig mener Bente at det er en stor trygghet i at megler holder i alt det juridiske ved boligsalget.
- Ja, det var avgjørende for valget. Det er megler som holder i budrunden, følger opp alle interessenter og er ansvarlig for oppgjøret. Det samme gjelder utforming av salgsoppgave og markedsføring mot reelle interessenter. Vi hadde 10 påmeldte til visning og to privatvisninger i forkant. Christian gjorde en kjempejobb og var alltid tilgjengelig.

Mange ønsker alternativer

Nå som det er mulig å selge rekkehus, tomannsboliger og eneboliger, håper Samsolgt at flere får øynene opp for den digitale meglertjenesten.

- Eiendomsmegling er jo en relativt tradisjonell bransje hvor mye foregår på samme måte som for 10 år siden. Med Samsolgt tar vi boligsalg inn i den digitale tidsalderen, og det er åpenbart at mange boligselgere ønsker alternativer til tradisjonell megling. – Christoffer Hveem, kjedesjef i Samsolgt.

Passer Samsolgt for alle?

I utgangspunktet mener Bente at Samsolgt passer for de fleste som skal selge bolig.
- Noen vil nok kvie seg litt for å holde visning, for du bør jo helst være fortrolig med å møte nye mennesker og tre inn i en rolle som selger. Selv gledet jeg meg til å holde visningen og fortelle om eiendommen og området som jeg kjenner godt.

- Mannen min hjalp til, og det var bra å være to på visning på en enebolig med stor tomt slik at vi kunne ta oss av flere samtidig. Jeg tror dette blir en mer og mer vanlig måte å selge bolig på fremover.

Skal du selge? Book digitalt meglermøte nå.

Velg tidspunkt