Slik gjør du boligen klar til fotografering og visning

Det kan fort bli mye stress når du skal klargjøre boligen for fotografering og visning, men fortvil ikke. - Du får god veiledning gjennom hele prosessen, sier Samsolgt-megler Miriam Øzkurt.


Tekst:
Øivind Kaleva Skorve Foto (interiør): Matthew Pugsley

Når du selger bolig med Samsolgt, får du nemlig tilgang til detaljerte sjekklister og instruksjonsfilmer som viser hvordan du selv kan klargjøre og style boligen rom for rom.

- Følger du denne oppskriften, har du et veldig bra utgangspunkt for gode bilder og en vellykket visning. Har du spørsmål underveis, er det bare å sende en melding eller ringe megleren din, sier Øzkurt.

Hun mener det viktigste er å sette av nok tid til forberedelsene, slik at du får vist potensialet til boligen din på best mulig måte, både i boligannonsen og på visningen.

- Husk at du først og fremst skal selge en drøm, ikke hjemmet ditt. I praksis betyr det som regel at du bør fjerne en del møbler og diverse nips. Det er lurt å ha plan for hvor du kan oppbevare disse tingene midlertidig. Hvis det ikke er plass i boden, har du kanskje en god nabo som kan være behjelpelig?

Miriam Øzkurt er Samsolgt-megler i Stavanger og omegn.

Enklere å få tatt gode bilder
Om du har gjort en god jobb med klargjøring i forkant, blir det også mye enklere for fotografen å ta gode bilder av boligen din.

- I Samsolgt-portalen kan du se gjennom portfolioen til våre faste fotografer og booke avtale med den du ønsker å bruke. Det tar deg maks fem minutter, sier Øzkurt.

Et godt tips er å skape mest mulig luft og åpne flater slik at romfølelsen blir best mulig. Kanskje bør du fjerne en stol eller andre overflødige møbler? Hvor omfattende jobben blir, kommer alltid an på utgangspunktet.

- Det er “less is more”-prinsippet som gjelder. Er kjøkkenbenken fylt med diverse kjøkkenmaskiner, krukker og krydderbokser, kan du med fordel fjerne det meste. Pynt heller med et delikat fruktfat eller friske urter, tipser Øzkurt.

Det samme gjelder på soverom, barnerom og på badet.

- På soverommet kommer du langt med å rydde og vaske godt. Dekk sengen med et pent sengeteppe og pynt med puter. Barnerom kan ofte være litt overfylte, så rydd opp i leker og fjern møbler ved behov, slik at rommet virker størst mulig. Badet bør vaskes godt. Så kan du pynte med rene håndklær og kanskje et duftlys eller en dekorativ plante

- Glem heller ikke balkongen eller eventuelle uterom/hage. Med friske blomster/planter og enkle utemøbler løfter du førsteinntrykket mange hakk, sier Øzkurt.

Under ser du eksempel på før og etter klargjøring.