Nå kan du få prisutviklingen på boligen din, rett i lomma

Sjekk hva boligen din er verdt her og nå – og få en månedlig oppdatering på prisutviklingen. Kanskje sitter du på større verdier enn du vet om?

Tekst: Kristin Edvardsen. Foto: Stig B. Fiksdal/DNB, DNB Eiendom, Istock

– Vi har opplevd en så stor interesse etter å få et digitalt verdiestimat på boligen siden lanseringen av Samsolgt, at vi nå gir deg muligheten til å også kunne følge prisutviklingen på boligen din, sier Christoffer Hveem, kjedesjef i Samsolgt.

Dette skjer ved at du månedlig mottar en e-post med et helt ferskt prisestimat av boligen, med prisendring siden sist.

– Estimatet kan gjøres på alle boligtyper og over hele landet, sier Hveem.

Sjekk hva boligen din er verdt her og følg med på prisutviklingen

Slik fungerer det

Verdiestimatet du først mottar vil være basert på prishistorikk i ditt område og det du har fortalt om leiligheten din. Prisestimatet du mottar månedlig vil være basert på utviklingen i boligmarkedet.

– Alt du trenger å gjøre er å plotte inn adresse, antall kvadratmeter boligen din er på og hvilke fasiliteter den har som kan påvirke prisen – som balkong, peis, garasje og sentralitet. Dette gjør du kun én gang, sier Hveem.

Du legger så inn e-postadressen din, og er med det klar til å kunne følge med på verdien på boligen din så lenge du ønsker.

– Estimatet er for alle som ønsker en indikasjon på hva egen bolig er verdt til enhver tid. Enten du bare er nysgjerrig, ønsker å følge med på prisutviklingen i ditt nabolag eller planlegger å selge. Da kan verdiestimatet være en fin måte å kicke i gang salgsprosessen på, sier Hveem.

Nysgjerrig på prisutviklingen i ditt nabolag? Snakk med en av våre meglere.

Helt uforpliktende er det også

Ifølge Hveem er tjenesten helt uforpliktende.

– Estimatet tar utgangspunkt i standard-forhold. Det betyr at hvis du har investert i oppussing eller annet som kan påvirke boligens verdi, vil ikke verdiestimatet ta høyde for det, sier Hveem.

– Det vil selvsagt være noen avvik med et slikt digitalt estimat, så en endelig verdivurdering settes etter at megleren har sett boligen din og fått dine innspill. Men det kan gi deg en god indikasjon på verdien du sitter på.

Sjekk hva boligen din er verdt her og følg med på prisutviklingen


Kjappere og enklere for deg som kunde

Også signeringsløpet i Samsolgt-portalen er det gjort noen endringer på. I tillegg har Samsolgt nå lansert digitalt meglermøte hvis man ønsker mer informasjon i forkant av signering. Det er, ifølge Hveem, for å gjøre det enda kjappere og enklere for deg som boligselger å inngå en avtale, dersom du ønsker det.

– Samsolgt er i kontinuerlig utvikling. Hver eneste måned jobber vi for å forenkle salgsprosessen av eiendom. Vi ønsker å gjøre boligkjøp- og salgsprosessen enda mer transpararent, sier han.

– Vi har opplevd – og opplever – en enormt stor interesse for tjenesten vår. Det er mange som er nysgjerrig på konseptet og den nye måten å selge bolig på. Det er vanvittig gøy å se.

Spar 40.000 kroner på å gjøre litt av jobben selv

Med Samsolgt samarbeider du og megler om å selge boligen. Du betaler fast pris og sparer hele 40.000 kroner på å gjøre litt av jobben selv.

– Her er det ingen skjulte kostnader, sier Hveem.

Du betaler først etter at boligen er solgt. Priser trekkes fra salgssummen.

– I tillegg har du full angrerett. Det innebærer at om du angrer eller avbryter salget, betaler du ingenting for meglerarbeidet, fortsetter han.

Sjekk hva boligen din er verdt her og følge med på prisutviklingen​

Skal du selge? Book digitalt meglermøte nå.

Finn tidspunkt