Etter 40 år valgte ekteparet å selge eneboligen

Nylig solgte Kari og Sveinung boligen sin på Angeltveit på Sotra utenfor Bergen. I august flytter de inn i ny leilighet.


Tekst: Øivind Skorve. Foto: Bjarne Skintveit og Veronika Stuksrud.

- Det er klart det er vemodig å flytte fra denne fine plassen som vi er så glade i, men det er en tid for alt og når ser vi fram til å flytte inn i ny leilighet hvor vi ikke trenger å tenke på løpende vedlikehold, sier Sveinung.

I nesten 50 år har ekteparet bodd i eneboligen som ligger idyllisk til innerst i en stille blindvei på naturskjønne Ågotnes i Øygarden.

- Jeg er vokst opp her ute, og før vi giftet oss sa faren min at jeg kunne plukke ut en tomt hvor vi kunne bygge hus, og her har vi bodd siden huset sto ferdig.

Siden den gang har de bygget ut etter litt, ikke minst alle de flotte uteplassene som omgir boligen. Og det er nettopp de frodige uteområdene de trekker frem når vi spør om hva de kommer til å savne aller mest når de flytter.

- Ja, her har vi kost oss mye, det er så stille og fredelig her og solforholdene er helt perfekte, sier Kari.

Hva er boligen din verdt?

Sjekk nå!

Ble anbefalt Samsolgt

Da ekteparet bestemte seg for å selge, fikk de en klar anbefaling om hvilken megler de burde velge fra et tantebarn som er arkitekt.

- Ja, hun kan dette med boligsalg og sa at Samsolgt var perfekt for oss. Så hjalp hun oss i gang, sier Sveinung.

Han forteller at verken han eller kona Kari er så veldig drevne på digitale løsninger, men med litt hjelp fra tantebarnet gikk det kjempegreit.

- Da vi så møtte megleren vår, Anne Nybøe, fikk vi umiddelbart en god tone og følte med en gang at vi var i trygge hender. Hun gjorde en kjempejobb med salget, og vi er strålende fornøyde, sier de to.

- Det er lett å føle usikkerhet når man begir seg ut i en så omfattende prosess som et boligsalg er, men Anne holdt alle løfter og fulgte oss opp fra start til mål. Vi fikk gode råd hele veien, og selv om vi ikke var enige med alt hun foreslo, var hun bestemt og argumenterte godt. Det ga oss en viktig trygghet, sier Sveinung.

I grønne omgivelser.

Nysgjerrig på prisutviklingen i ditt nabolag. Snakk med en av våre meglere.

Stor fordel å holde visningen selv

Mange vil kanskje tenke at det er best at en megler holder visningen, men for Sveinung og Kari var det helt motsatt.

- Vi syntes det var veldig fint å være vertskap og selv få møte interessentene. Det er jo vi som kjenner boligen inn og ut og er best egnet til å svare på spørsmål. Jeg tror alle på visningen satte pris på at vi var der og kunne ha en god samtale med hver og en, sier Sveinung.

Megler Anne Nybøe forteller at det var god interesse på boligen med 12 påmeldte til visning.

- Det var en god blanding av førstegangskjøpere og litt mer etablerte så kom. Til slutt ble boligen solgt litt over prisantydning, forteller hun.

Nå er Sveinung og Kari godt i gang med å pakke flyttelasset. Om de ikke lenger kan nyte de fine uteplassene, har den nye leiligheten i hvert fall balkong.

- Ja, det var helt avgjørende for at vi valgte den leiligheten, sier Kari.

Stue og kjøkken.

Romslig overbygget terrasse.

Uteplassen har vært flittig brukt når solen titter frem.

Skal du selge? Book digitalt meglermøte nå.

Finn tidspunkt